Dirk Rodriguez
Winebizz

Cuvée Noémie, 100% Belgisch initiatief, is Beste Rode Wijn ter Wereld

Vorig jaar werd Chant d'Eole bekroond tot beste mousserende wijn ter wereld op de CMB, nu schiet Cuvée Noémie de hoogvogel af.

Cuvée Noémie werd ruim 5 jaar geleden gelanceerd op privé-initiatief van 2 corifeeën uit de Belgische wijnwereld: Stefaan Wauters, bekend van Invinity en vroegere wijninkoper van Delhaize en Eric Lanin, CEO van Schenk NV voorheen bij Pernod-Ricard België. De naam is afkomstig van de opera-zangeres die zong op de lancering van de wijn destijds in de Hungaria te Leuven.

De Cuvée Noémie is een rasechte Roussillon, in feite een Roussillon Villages, doorgaans een blend van 50% Grenache en 50% Syrah. De bedoeling was om een lekker pittige premium-wijn te vervaardigen die gebruik maakt van het feit dat zo veel oudere wijnboeren hun prachtige vieilles vignes niet langer willen of kunnen bewerken.

Dit fijne initatief mondde twee jaar geleden al uit in een zilveren medaille op de Concours Mondial de Bruxelles. De 2016 is meteen doorgestoten tot de hoogste trofee, deze van International Revelation Red Wine.

Alvast een stevige, welgemeende proficiat voor de twee initiatiefnemers. Voor meer info over de wijn via Schenk, klik op deze link

Voor een snelle blik op de andere Revelations van de CMB, klik hier