Dirk Rodriguez
Oenotoerisme

Belgovino voor het eerst aan de kust!

Belgovino strijkt neer aan onze iconische Belgische kust voor een "Belgovino Open", want voor het eerst gaat dit wijnevent door in open lucht. Belgische wijnbouwers stellen er hun recente oogstjaren voor in alle kleuren: bubbels, wit, rosé en rood. Noem het gerust een niet te missen afspraak voor de nieuwsgierige wijnliefhebber.

Belgovino kreeg de uitnodiging om centraal te staan (op het Epernayplein!) op het Weekend van de Landbouw te Middelkerke. Voor het eerst zullen bezoekers niet enkel lekkere streekkazen, broden, fruit en andere landbouwproducten kunnen proeven, terwijl er een indrukwekkend boerenpaard voorbij draaft, maar dus ook de fijnste wijnen voor onze Belgische wijnbouwers.

Voor een kleine prijs proeft u 3 of 7 wijnen. Het proefglas mag u houden. Met 30 stands zijn er zowat 150 verschillende wijnen te proeven. Iedereen zal aan zijn trekken komen. Wijn naar uw hart gevonden? Dan kan u hem als u wil ter plaatste rechtstreeks van de wijnbouwer kopen!

Open lucht
Het feit dat het gebeuren in open lucht doorgaat en dat niet iedereen er in komt, zorgt natuurlijk voor een nog meer ontspannen sfeer in tijden van covid – al mogen we de hoop koesteren dat het er tegen september nog relaxer aan toe zal gaan.

Reserveren is niet nodig. U meldt zich aan de ingang, koopt een proefticket, u krijgt uw proefglas en u kan vrij proeven. Individuele Pagodententen beschermen tegen eventueel winderig of regenweer.

• Tijdstip: 19 en 20 september
• Plaats: Epernayplein, 8430 Middelkerke
• Uren: van 11u30 tot 18u30