Dirk Rodriguez
Winebizz

In memoriam Megavino

Het was geen nieuws op de Vlaamse zenders, enkel RTL-TVi berichtte over het failliet van Conceptum, de eigenaar van Megavino.

Het eens zo succesvolle Megavino, jaarlijks goed voor meer dan 20.000 bezoekers is niet meer. In februari werd meegedeeld dat Megavino verhuisde naar Gent en daar zou samensmelten met een kerstmarkt. Dat leek erg vreemd en een aantal exposanten begonnen zich vragen te stellen over de leefbaarheid van het wijnsalon, na de geflopte editie van 2019 – getuige de lege gangen op de foto.

Het enige wat nog ontbrak was een regelrechte ramp, zoals de lockdown, die de evenementensector allicht het hardst van al treft. Het betekent de definitieve doodsteek voor de eigenaar Conceptum van Florent Godin. Dinsdagavond werd op de Waalse zender RTL-TVi meegedeeld dat hij de boeken neerlegt.