B. Havaux – D. Rodriguez
Diverse

Voor u geproefd: rode wijn uit BiB’s

We proefden voor u het supermarktaanbod bij de partyboxes of B-i-B's. Gelet op de weersvoorspellingen voor 1-mei-weekend beginnen met de selectie van rode wijn

Misschien eerst een klein voorwoordje: de partybox wordt almaar belangrijker in de Belgische wijnhandel. Er werd een schapaandeel van 15% gemeld enkele maanden geleden en met corona in de lucht is dat aandeel nog duidelijk gestegen, zoals u al kon lezen (link).

Een andere bemerking is dat de kwaliteit soms verrast in de positieve zin. Daar waar we vroeger blij waren wanneer er af en toe iets drinkbaars te vinden was tussen de boxen, zijn er nu steeds meer correcte tot goede wijn te vinden in het schap van de partboxen. Hieronder onze bevindingen (proefpanel: Pedro Ballesteros, Baudouin Havaux, Dirk Rodriguez). Beoordeling op maximum van 4 sterren. Het gaat telkens om 3-liter boxes. Voor de prijs per fles doe je dus gedeeld door 4.

• Vino Sentada, Malbec-Cabernet, Argentinia 2019 ***
Ingehouden neus, beetje alcoholisch maar wel lekker met veel volume en de nodige smaakdiepte, lengte die het mogelijk puurt uit een grote dosis perswijn. Beetje macho-karakter met tannine-bittertje. (14% alc)
Colruyt, €12,99

• JP Chenet ‘Original’, Cabernet-Syrah, Pays d’Oc, zonder oogstjaar **

Eenvoudige, maar ook zuivere neus met voldoende fruit en lichte toets van specerijen (zoethout). Frisheid in de mond en een aangename fruitretour. Goed gemaakte allemansvriend met beperkt alcoholgehalte. (13% alc)
Sparretail / Alvo, €14,99

• La Cave d’Augustin Florent, Montagne-St-Emilion, zonder oogstjaar **
Goede kleurintensiteit, toetsen van bessenfruit en aardbei. Geslaagde mond met voldoende fruitretour, structuur en frisse zuren. Vleugje herfstbos in de finale. Wel iets duurdere prijs. (13,5% alc)
Carrefour, €24,99

Maandag: de beste witte supermarktwijnen in partybox.