Dirk Rodriguez
Diverse

La Buena Vida schenkt 900 flessen wijn aan Ziekenhuispersoneel Mol

Als dankbetuiging schenkt La Buena Vida een deugddoende partij wijnflessen aan het Molse ziekenhuispersoneel.

Nadat la Buena Vida dit jaar een handelaarsprijs won in de gemeente Mol, vonden bedrijfsleiders Wim Van Leuven en Johan Sterckx de tijd gekomen om iets terug te doen. Ze namen contact met de directeur van het Molse ziekenhuis en vroegen of een beetje wijn het personeel een hart onder riem zou steken. “Dat zou het moreel als een raket de hoogte in stuwen,” was zijn antwoord. Zo gezegd zo gedaan, La Buena Vida schonk een partij van 900 flessen wijn, bestaande uit witte ‘Amigos Airén Torre de Barreda’ en rode ‘Garnacha Vida de Moncayo’ uit Campo de Borja. Wijnen die spreken over ‘Vriendschap’ en ‘Leven’. Is er iets mooiers?

Extract uit de begeleidende brief:
“We vinden het onze plicht om op een bescheiden manier te mogen bijdragen aan jullie welzijn en werk. Wij hebben zeer veel respect voor de manier waarop jullie dagelijks met de huidige gezondheidscrisis omgaan. Onze economische problemen zijn klein bier vergeleken met de inspanningen die jullie elke dag opnieuw leveren voor ons allemaal. Daarom deze klein bijdrage als hulde en dank voor jullie inspanningen.”

In de omgeving van Mol is er nu ook een initiatief ontstaan van landbouwers die het ziekenhuispersoneel verse streekproducten schenken, zodat ze ‘s avonds niet meer naar een lege supermarkt hoeven. Moge ze er veel moed uit putten!