Charles Piron
Diverse

Bollinger, 40 jaar sexy spionage…

2019 werd een nieuwe mijlpaal in de samenwerking tussen Champagne Bollinger en 007. Het Huis viert 40 jaar exclusieve samenwerking met James Bond. De late release van de film (in principe begin april 2020) vertraagde ook wat de release van de nieuwste vloeibare hebbedingen.

Veertig jaar geleden kwam Moonraker uit, een opus waarin James Bond zich losmaakte van het aardse kader om de ruimte te bereiken. Het was ook het begin van de samenwerking van Bond met Bollinger. Om hun 40-jarige partnerschap te vieren brengen Champagne Bollinger en 007 een eerbetoon aan hun gemeenschappelijk erfgoed en keren ze terug naar de spaceshuttle van de legendarische ontwerper Ken Adam. Champagne Bollinger vroeg ontwerper Eric Berthès om de Moonraker’s space shuttle te transformeren. Het object is gemaakt van tin met hout en bevat een emmer in kristal van Saint-Louis en een magnum van Bollinger 2007, een uitstekende (Bond) vintage champoagne.

De genummerde exemplaren zijn met de hand gemaakt waardoor ze stuk voor stuk uniek zijn. Er zijn 407 beschikbare exemplaren, waarvan slechts 8 voor België, en zo’n genummerd exemplaar moet een slordige 5000 euro kosten. Doe echter geen moeite, ze zijn al lang gereserveerd en vooruit betaald. Maar niet getreurd er is nog meer…

No Time To Die

Voor de release van No Time To Die, de 25ste James Bond film, heeft Bollinger een limited edition vintage gemaakt: een 2011 vintage champagne geïnspireerd op het Bond universum. De volledig zwarte fles draagt het jubileumnummer “25” dat gevormd wordt door de in elkaar hakende titels van vorige films, die ook de decoratie van het glas van de houten kist vormen.

De doos is verkrijgbaar in diverse wijnwinkels voor 185 euro. (info: Cinoco.com)