D. Rodriguez – C. Piron
Winebizz

Volgende slachtoffer: Les Grands Jours de Bourgogne!

De Grands Jours de Bourgogne zijn het volgende slachtoffer van het virus. Dit prestigieuze tweejaarlijkse "salon", gespreid over 4 dagen en 4 evenementen valt dus in het water.

Voorlopig komt er geen neerwaartse trend in het aantal Corona-besmettingen en dus zien de organisatoren zich genoodzaakt hun massa-bijeenkomsten te schrappen. Een van de meest prestigieuze wijnevenementen is ongetwijfeld de Grands Jours de Bourgogne met evenementen in Chablis, de Côte des Nuits, Mâcon en de Côte de Beaune. De Grands Jours waren voorzien van 9 tot 13 maart. Meer dan 3.500 professionals verzamelen zich in een normale uitgave.

«Dit is niet van harte, maar we kunnen onmogelijk de veiligheid garanderen op het vlak van gezondheid voor de bezoekers en standhouders,” luidt de uitleg van Raphaël Dubois, voorzitter van het organisatiecomité van de Grands Jours, “We zullen nagaan of er mogelijkheden zijn om het evenement later op het jaar te laten plaatsvinden.”

foto: © Foto 1 BIVB – BERNUY