D. Rodriguez – C. Piron
DIVERS

Covid-19 zaait onrust 2 weken voor Prowein

De plaats in Duitsland waar 20 gevallen van Corona-besmetting werden vastgesteld, ligt op amper 50 km van Düsseldorf, thuishaven van 's werelds grootste wijnbeurs.

Op een ogenblik dat overal in Europa drastische maatregelen worden getroffen tegen de verspeiding van het Corona-virus, lijkt de organisatie van Prowein wel erg zelfzeker van haar stuk. Ze melden dat het salon “zeker door zal gaan.” Waarnemers melden dat de Italiaanse en Chinese afvaardigingen de laatste jaren almaar groter worden. Italië bezette vorig liefst 24% van de stands en was daarmee het best vertegenwoordigde wijnland.

Zullen veel standhouders en bezoekers zich bijgevolg niet laten afschrikken? Die kans zit er natuurlijk dik in en valt buiten de controle van de organisatoren. Nu sommige landen zoals Zwitserland, bijeenkomsten van meer dan 1000 personen verbieden, maakt Prowein zich sterk dat het straks probleemloos 62.000 mensen kan ontvangen (2019: 61.900 bezoekers). Of worden er de volgende dagen nog extra maatregelen aangekondigd? We houden u op de hoogte.