Charles Piron
Regio

D-1 voor het nieuwe hiërarchische Cru Bourgeois-klassement

Morgen is D-day voor de Médocs van de Cru Bourgeois! Want dan, op de symbolische datum van 20-02-2020 wordt het nieuwe classement wereldkundig gemaakt. We krijgen dan weer drie categorieën: Cru Bourgeois, Cru Bourgeois Supérieur en Cru Bourgeois Exceptionnel.

Over minder dan 24 uur wordt het nieuwe piramidale klassement van de Crus Bourgeois bekend gemaakt. U zal de volledige lijst kunnen vinden op deze site. De CB-wijnen van de Médoc knopen morgen dus weer aan met de vooroorlogse traditie die men in 2003 vruchteloos probeerde te herinstalleren (maar na enkele rechtszaken moest opgeven). De ruim 2O0 châteaux die weerhouden zullen worden in het klassement zullen dus opnieuw opgedeeld worden in drie niveaus. Het nieuwe klassement zal gedurende 5 jaar geldig blijven en dan opnieuw bekeken worden.

Wat zijn Crus Bourgeois?
De Crus Bourgeois zijn een vrij grote familie van wijngoederen gelegen in de 8 appellaties van de Médoc (Médoc zelf, Haut-Médoc, Listrac-Médoc, Moulis en Médoc, Margaux, Saint-Julien, Pauillac en Saint-Estèphe). Het stickerlabel “Crus Bourgeois” waarborgt de kwaliteit en authenticiteit van elke fles. Morgen wordt het vooral uitkijken naar wie op het hoogste podium mag, namelijk dat van Cru Bourgeois Exceptionnel.