Charles Piron
Diverse

Moët Hennessy kondigt het einde van de herbiciden aan

Het is officieel: de groep LVMH kondigt aan dat het voor het einde van het jaar stopt met herbiciden in al haar Champagne wijngaarden. Deze sterke zet werd deze morgen op de stand van de groep aangekondigd. "Duurzame ontwikkeling is een onderwerp dat ons allen aangaat." Met die woorden geeft Philippe Schaus, CEO van de groep Moët Hennessy, duidelijk aan wat de groep van plan is.

De LVMH-groep is sterk aanwezig in champagne met zijn 6 merken: Moët & Chandon, Dom Pérignon, Mercier, Veuve Clicquot-Ponsardin, Krug en Ruinart. In 2018 verkocht de groep Louis Vuitton Moët Hennessy 64,9 miljoen flessen champagne, dat is bijna 22% van de totale champagneverkoop wereldwijd. De belofte zal dus moeten worden nagekomen, want het zal gevolgen hebben voor alle Champagne-wijngaarden.

Moët Hennessy surft op de ecologische golf

Deze maandag lanceerde de groep Moët Hennessy op Wine Paris zijn agora voor duurzame ontwikkeling. Gedurende het hele salon zal Moët Hennessy conferenties en bijeenkomsten over duurzame ontwikkeling aanbieden aan professionals in de sector. Het bewijs dat zelfs grote internationale groepen zich richten op ecologie. De groep wil op deze punten vooruitgang boeken en prioriteit geven:

  • ·  Behoud van de bodemkwaliteit
  • ·  Klimaatverandering
  • ·  Waterbeheer