Diverse

Het Instituut Ilon Saint-Jacques (Namen) wint de Interscholen Competitie van Bordeaux-Bordeaux Supérieur in België.

12 hotelscholen namen deel aan deze 5de editie van de Interscholen Competitie van Bordeaux-Bordeaux Supérieur in België, maar slechts één kon de winnaar zijn.

De wedstrijd, georganiseerd door Planète Bordeaux, werd op donderdag 6 februari 2020 gehouden in hotel Sofitel in Brussel. 12 hotelscholen met zevende specialisatiejaar sommellerie namen deel aan de wedstrijd. Ter voorbereiding van de wedstrijd hebben de 24 kandidaten in het najaar van 2019 een opleiding gevolgd over de 7 Bordeaux appellaties.

Elke hotelschool werd vertegenwoordigd door 2 kandidaten, die elk een deel van het examen aflegden. De ene kreeg een mondeling examen met een onvoorbereide degustatie voor de jury en enkele vragen, terwijl de andere zich boog over een schriftelijk examen en een blinde degustatie. De prestaties van de kandidaten werden beoordeeld door een jury van 6 wijnprofessionals.

De 1ste plaats was voor het Instituut Ilon Saint-Jacques uit Namen, vertegenwoordigd door Melissa RAVEZ en Jason DEFOSSÉ (bovenstaande foto, midden), vergezeld door hun leerkracht Patrick PRESCIUTTI. Op de 2de plaats stond Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde, vertegenwoordigd door Helena DE MARTELAERE en Maurice LOONTJENS en hun leerkracht Frederik VANSTEENKISTE. De 3de plaats ging naar de Hotelschool Ter Groene Poorte uit Brugge, vertegenwoordigd door Michiel THEYS en Joost DOENS en hun leerkracht Elise DE WAELE.

De prijzen voor de winnaars zijn stageplaatsen in een Sofitel hotel, een reis naar Bordeaux met de andere winnaars van de Chinese en Amerikaanse wedstrijden, alsook een prachtige trofee.