D. Rodriguez – C. Piron
Winebizz

Zet alcoholloos zijn opmars verder?

Volgens cijfers bekendgemaakt (strategisch, net voor de tournée minérale) door supermarktgroep Colruyt, blijft alcoholloos groeien met 15% op jaarbasis

Na 2018, jaar waarin het segment “alcoholloos” zijn doorbraak kende met een groei van 26% bij Colruyt, zag men in 2019 een verdere groei van 15% (in volume). In 2018 werden weliswaar meer alcoholloze producten gelanceerd bij de supermarktgroep dan in 2019, wat een deel van het verschil verklaart.

In de maand februari, maand van de tournée minérale, was de groei echter slechts 4,3% in volume, dus lager dan het jaargemiddelde. Dat werd gecompenseerd door een relatief hogere verkoop gedurende de zomer (BBQ-periode) en de eindejaarsperiode (feesten). Het lijkt er dus op dat veiligheid in het verkeer een grotere motivatie wordt dan gezondheid.