Dirk Rodriguez
AGENDA

Eerste Vi-Tec Wijnbouwbeurs in Vlaanderen

Proeverijen genoeg in Vlaanderen, maar dit gaat om de eerste technische wijnbeurs voor Vlaanderen. Daar kan elke professionele wijnbouwer en hobbyist ontdekken welke nieuwe tools, tecnhieken, plantmateriaal of producten er op de markt komen.

Stilaan heeft elk dorp van in België wel zijn wijngaard en al die wijnbouwers willen weten wat er te koop is voor hun wijngaard en kelder. De markt is bestemd voor professionals en hobbyisten, en is daarmee een perfecte afspiegeling van het Belgische wijnbouwerslandschap. “Er komen leveranciers uit België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en allicht zelfs Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië,” aldus Dirk-Antoon Samyn, voorzitter van de organiserende WOW-vereniging (Wijnbouwers Oost-West). Alle facetten van de wijnbouw zullen aan bod komen, m.a.w. alle materialen voor de aanleg, de teelt, de oogst, het wijnmaken, het bottelen en de marketing.’s Namiddags zijn er ook masterclasses voorzien die gratis toegankelijk zijn voor de ingeschrevenen.

Plaats van het gebeuren: Waregem Expo.

Alle informatie: www.vi-tec.be