Dirk Rodriguez
Personalia

Kleinzonen van Jacqueline Sioen (Ch. La Marzelle) zetten haar werk verder

Allicht had ze het zelf zo gewild: strijdend tot de laatste zucht en in alle discretie: Jacqueline Sioen-Zoete is 4 januari ll. overleden na een jarenlange strijd tegen kanker. In een communiqué van het bedrijf dicht men haar een Flandrien-mentaliteit toe. Dat is mooi gezegd. Maar hoe moet het nu verder met La Marzelle?

Samen met haar echtgenoot Jean-Jacques Sioen creëerde ze Sioen Industries, de multinational in beschermende kledij die haar kinderen nu verder met succes uitbouwen. Nadat haar echtgenoot overleed (2009) werd de vraag gesteld of men het kasteel, 17 hectare groot, wel zou houden. Maar daar had mevrouw Sioen een duidelijke mening over: “We maken graag het werk af dat we beginnen,” antwoordde ze ons tijdens een interview voor het weekblad Trends. En onder “het werk afmaken” moet hier begrepen worden “we maken van La Marzelle niets minder dan een topdomein”.

Samen met commercieel verantwoordelijke Bart De Winne reisde ze de wereld rond om de boodschap van La Marzelle, grand cru classé van Saint-Emilion, te verkondigen. Ze nam het initiatief om als een van de eerste topwijnen in te zetten op biologische en biodynamische wijnbouw en ze besloot daarom met topoenoloog Jean-Luc Thunevin in zee te gaan. Met succes, de ster van Lamarzelle schittert als nooit tevoren.

Het werk op Lamarzelle en op het tweede wijngoed, Château Prieuré La Marzelle, zal nu verdergezet worden door haar kleinzonen Paul Parein, zoon van Danielle Sioen en Jean-Charles Joris, zoon van Michèle Sioen, daarbij bijgestaan door Bart De Winne die al sinds 2005 werkt voor de Châteaux La Marzelle en Prieuré La Marzelle.