Charles Piron
Winebizz

Franse fusie wordt wereldmarkleider in wijnevenementen

Frankrijk stilaan voorbijgestreefd in de wijnbusiness? We dachten het niet, ondanks de geruchten. Met 78.000 bezoekers uit 140 landen en 5.900 exposanten wordt de nieuwe as Comexposium-Vinexpo 's werelds grootste organisator van wijnevenementen. Hun concept is gebaseerd op de segmentering van de wijnmarkt in drie delen.

Twee partners hebben voortaan gelijke delen in de nieuwe structuur, te weten enerzijds Comexposium, voorheen 3de grootste organistor van wijnevents en bekend van Vinisud, en anderzijds Vinexpo, wereldwijd actief in professionele events rond wijn en spirits. De nieuwe entiteit heeft meerdere topevents in portefeuille waarbij Wine Paris (Vinisud/Vinovision Paris), World Bulk Wine Exhibition (Amsterdam en Azië) langs de zijde van Comexposium, en Vinexpo (Bordeaux, Hong Kong, Shanghai en New-York) voor Vinexpo Holding het meest tot de verbeelding spreken. “Dit soort van synergieën is ongezien in de wijnwereld. We waren getuige van een nieuwe dynamiek vanaf de succesvolle proefeditie Wine Paris 2019 en wilden de samenwerking consolideren in 2020 door onze expertise en uitstraling op structurele wijze te bundelen in een groot collectief project.” is de commentaar van Pierre Clément, Voorzitter van de AVS en van de Raad van Bestuur van VinoVision.

De wijnsector geven wat hij nodig heeft
In mei vorig jaar hebben Comexposium en Vinexpo Holding te kennen gegeven dat ze hun events in de Franse hoofdstad, Wine Paris en Vinexpo Paris, zouden laten samenvloeien. Voortaan dus nog slechts één event te Parijs onder één enkele naam: Wine Paris, dat zoals bekend van 10 tot 12 februari 2020 doorgaat in “Paris Expo”. Bedoeling is ook om voortaan beter aan de behoeften van de markt te beantwoorden. Die markt is tegenwoordig gesegmenteerd in bulkwijn, premiumwijn en super-premiumwijn en daarop zijn ook de events van de nieuwe structuur afgestemd. Het oorspronkelijke opzet van Wine Paris om Zuid en Noord (Frankrijk) te integreren krijgt voortaan ook een extra internationale dimensie, getuige de talloze buitenlandse stands.

meer info: https://www.wineparis.com