Charles Piron
Diverse

Wijnevenementen in België en de wereld in 2020

2020 belooft een groots wijnjaar aan het begin van een decennium te worden. Wij zetten voor u de belangrijkste evenementen op een rijtje, u hoeft er enkel uw agenda nog bij te nemen.

In België:

Antwerpen Proeft – van 1 tot 3 mei 2020

Een must in ‘t Stad: op het bekendste culinaire festival van België kan je een veelheid aan gerechtjes proeven, bereid door Antwerpse en Belgische talenten van het hoogste niveau. Sterrenchefs en bekende gezichten zullen zij aan zij achter het fornuis staan met de jonge, opkomende garde en andere vaste waarden. Tal van wijndomeinen en – invoerders zijn aanwezig voor een vrije degustatie.

Ontdekkingsweekend van de wijngaarden en brasserieën van Wallonië – van 9 tot 10 mei 2020

Wijngaarden bezoeken en proeven van de recentste oogsten: een heel weekend lang kan je de rijkdom van de Waalse terroir ontdekken. De 4de editie van het Ontdekkingsweekend van de wijngaarden en brasserieën van Wallonië.

Bubbels aan Zee featuring Crémant du Luxembourg – 15 tot 16 augustus 2020

Het is intussen al de 8ste editie van deze succesvolle organisatie van de badstad Middelkerke. Na de Prosecco van vorig jaar is het nu de beurt aan onze zuiderburen uit Luxemburg, waar de Crémant intussen het leeuwendeel van de productie voor zijn rekening neemt.

Vino Village – Elsene, 10 september 2020

Na een geweldig geslaagde eerste editie brengt Essentielle Vino! de Vino Village opnieuw naar het Kasteleinsplein in Elsene. We kunnen u ook exclusief aankondigen dat een derde Vino Village deze zomer in Luik zal plaatsvinden. Binnenkort meer daarover.

Megavino – van 23 tot 25 oktober 2020

Megavino is een publiek salon voor zowel doorgewinterde als startende wijnliefhebbers. Je kan er alleen, met familie of met vrienden heen om gezellig samen te genieten van het plezier van talloze wijn.

De Wijnbeurs Kortrijk – 21 november 2020

Op één dolenthousiaste dag ontmoeten wijnhandelaars en wijnliefhebbers elkaar in de schoot van Hotelschool Rhizo. Dit unieke wijnevent wordt in goede banen geleid door de studenten van het Rhizo en door de leerkrachten van het Rhizo onder impuls van Griet Laperre, Geert Van de Kerkhove en directeur Céline Craeynest.

In de wereld:

Millésime Bio – van 27 tot 29 januari 2020

Gecreëerd en georganiseerd door Sudvinbio, de interprofessionele associatie van bio-wijndomeinen van Occitanië. Een 100% biologisch en biodynamisch aanbod op een openbaar salon, betaalbaar én efficiënt!

Wine Paris – van 10 tot 12 februari 2020

De niet-te-missen afspraak voor internationale wijnprofessionals in Parijs. Wine Paris is het grootste professionele wijnevenement van Frankrijk. Wine Paris is de fusie tussen Vinisud en VinoVision Paris en vertegenwoordigt alle actoren van de Franse wijnsector, net als alle terroirs. Niet Bordeaux, maar Parijs wordt de Franse hoofdstad van de wijn!

Les Grands Jours de Bourgogne – van 9 tot 13 maart 2020

De volgende Grands Jours de Bourgogne vinden plaats van 9 tot 13 maart 2020. Wijndomeinen en handelaars ontmoeten journalisten en influencers van over de hele wereld om de formidabele jaargang 2018 te bespreken. 84 appellaties en nog veel meer clilmats van Bourgondië sturen afvaardigingen.

27ste editie van de Concours Mondial van Brussel – van 1 tot 3 mei 2020

De stad Brno en de Tsjechische Republiek ontvangen de 27ste Concours Mondial van Brussel. De jury’s vinden plaats van 1 tot en met 3 mei 2020 in het Expositiecentrum van Brno, een van de grootste in Europa. De stad ligt in het hart van Zuid-Moravië, het belangrijkste wijnbouwgebied van het land. Trots op zijn wijntraditie biedt de regio prachtige landschappen die zo uit een andere eeuw konden geplukt zijn.