Dirk Rodriguez
Regio

Cadeautip: Wijngids Spanje

Cadeautjestijd. Koop je een fles wijn voor een wijnliefhebber, dan is de kans erg groot dat je de verkeerde fles koopt. Daarom: een boek is altijd veiliger!

Zo belandde op onze redactietafel de “Wijngids Spanje” van Sander de Vaan, wijnauteur die voorheen al voor NRC en de Spaanse krant El Païs schreef en in Spanje woont.

Het boekje geeft goede en helder geschreven introducties tot de verschillende wijnstreken van Spanje. Zelfs de wijnen van sherry worden er voortreffelijk in beschreven en dat is weinig auteurs gegund. De uitleg over regio’s is weliswaar beknopter dan in pakweg het boek The New Spain, maar het geeft anderzijds een actueler beeld van de belangrijkste bodega’s in elke streek. Met andere woorden: dit is een handige introductie tot de Spaanse wijn en wanneer je reisplannen hebt, is het raadzaam dit boek eerst even te raadplegen. Dat laat toe een shortlist van producenten te maken die een bezoekje waard zijn.

Voorzien van een alfabetische index van wijndomeinen.

Wijngids Spanje, Sander de Vaan, 258 pp. Uitgeverij Edicola. Bij o.m. De Standaard Boekhandel en online-winkels zoals bol.com, €22,50