Charles Piron
DIVERS

Wine Paris: topafspraak voor wijnprofessionals

9 maanden na het succes van de eerste editie positioneert Wine Paris zich als dé internationale bijeenkomst voor wijnprofessionals in Parijs.

Wine Paris heeft vorig jaar een nieuwe standaard uitgerold voor professionele wijnbeurzen: overzichtelijk, rijk, gevarieerd en op mensenmaat, en dat leidde tot een uitstekende sfeer en een ideale omgeving voor wijndeals. Wine Paris en Vinexpo Paris kondigden in mei de tweede editie aan, die zal plaatsvinden van 10 tot 12 februari 2020 in Paris Expo Porte de Versailles. De tweede editie zal meer dan 2200 exposanten en 30.000 bezoekers verwelkomen.

EEN BUSINESS ACCELERATOR

Wine Paris lanceert bij deze editie ook Wonderful, de zogenaamde Business Accelerator. Dat is een nieuwe tool die een handig overzicht geeft van alle bestaande labels en certificaties die wijnbouwers kunnen aanbrengen op hun flessen. Hiermee wil de organisator duidelijkheid scheppen in de overgang naar een milieuvriendelijkere wijnbouw. Volgens studiebureau IWSR zal de verkoop van bio-wijn tussen nu en 2022 verdubbelen. Hoog tijd dus om te weten wat die eco-labels precies betekenen. In Europa alleen al zijn er 30 verschillende labels in omloop. Wereldwijd spreken we over 54 labels. Om de tool de lanceren, wordt er een ‘Wonderful Day’ georganiseerd op dinsdag 11 februari 2020, met ronde tafels, workshops en thematische masterclasses.

INTERNATIONALE WIJNMAKERS SAMENBRENGEN

Tenslotte hebben Wine Paris en Vinexpo Paris een volgende stap gezet in hun samenwerking, in de vorm van een gemeenschappelijke ruimte om de internationale wijnbouwers te ontvangen vanaf hun eerstvolgende editie. Daarmee willen de organisatoren een sterk signaal uitzenden naar alle actoren in de sector: het doel is ontdekkingen aanmoedigen, ontmoetingen vergemakkelijken en business stimuleren. Die nieuwe ruimte, Hal 7, zal een aanbod van 60 wijnregio’s uit de hele wereld verzamelen onder 20 landen: Zuid-Afrika, Duitsland, Argentinië, Oostenrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Georgië, Griekenland, Italië, Nieuw-Zeeland, Portugal, Roemenië, het Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Turkije, enz.

Meer informatie en inschrijvingen: https://www.wineparis.com