Personalia

En de kroon van de Beste Sommelier 2019 gaat naar…

De bekroning tot Beste Sommelier van België wordt al sinds 1960 georganiseerd door de Gilde van Belgische Sommeliers. Dit jaar vond de wedstrijd plaats op 15 september, dat is 2 weken vroeger dan gewoonlijk. Winnaar werd een veelvundige oud-finalist. Niemand die het hem misgunt.

Na verschillende voorronden haalden drie kandidaten de finale van de Beste Sommelier van België. De laatste jaren zien we meerdere finalisten terug. De uiteindelijke winnaar betreedde de vorige jaren al de derde en tweede trap van het podium.

Welbekend als sommelier van The Jane** te Antwerpen mag Gianluca Di Taranto zich (eindelijk) beste Sommelier van België noemen. Hij volgt in die hoedanigheid Tom Ieven op. Dat geeft hem de vrijgeleide om deel te nemen aan internationale wedstrijden zoals de ‘Best Sommelier of Europe’ en indien hij ooit de tijd vindt om zich voor te bereiden, de ‘Best Sommelier of the World’.

Dries Corneillie (25 jaar), genoemd als opvolger van Jasper Van Papeghem bij De Jonkman** te Brugge, legde beslag op de twee plaats.  Nieuwkomer in de finale was Stéphane Dardenne, chef-sommelier van L’Air du Temps** te Liernu. Hij wordt de volgende jaren allicht een vaste klant in de finale.