Charles Piron
Winebizz

Spice Box, nieuw wapen van Amorim in de spiritswereld

Amorim, een van de belangrijkste producenten van wijnkurken en spiritssluitingen lanceert een innovatieve sluiting: Spice Box, combinatie van natuurkurk en een transparante top die gedroogde kruiden kan bevatten.

De Spice Box sluiting is een combinatie van elementen die ook nog aangenaam is voor het oog. Onderaan bestaat de Spice Box uit natuurkurk maar bovenaan is er een transparant gedeelte waarin men gedroogde kruiden, botanicals of andere bloemen kan opslaan. Daarmee wil de Belgische kurkproducent Amorim inspelen op nieuwe trends.

Het mengen van most of spirit met botanicals en kruiden is typisch voor de gin-wereld waar men met nieuwe aroma’s het cocktailgebeuren wil pimpen.
Een beetje barman of cocktailliefhebber vindt trouwens vaak zelf nog variaties uit en voegt zelf nog botanicals toe aan zijn favoriete cocktail.

  • Spice Box

Amorim geeft consumenten en mixologisten van spirits nu nog een extra voorzetje in die richting: ze kunnen hun flessen voorzien van een Spice Box-sluiting. Eens de ‘Box’ leeg is kan men er zelf weer zijn favoriete planten in aanbrengen, citruszeste, koriander, thijm, thee…

Amorim mikt in de eerste plaats op fans van Gin Tonic, maar misschien moet men ook maar eens denken aan leifhebbers van vermouth en zachte ICE-schuimwijnen die bij het schenken eveneens vaak gearomatiseerd worden.