Dirk Rodriguez
Winebizz

Staat grootste Brusselse wijnbar op sluiten?

Door een immobiliënprobleem zou de grootste Brusselse wijnbar, Etiquette, op sluiten staan. Al zou er een kans zijn dat Etiquette een tweede leven krijgt, maar dan zeker niet op dezelfde plaats zijn, off-Louizalaan.

Het flatgebouw waar Etiquette het gelijkvloers van bezet werd recent verkocht. Het bestaande huurcontract van Etiquette loopt af in maart 2020 en dat zou ook meteen het einde kunnen betekenen van Etiquette. Als Etiquette verder blijft bestaan, dan zal dat naar verluidt op een andere locatie zijn. De eventuele verhuis (met inbegrip van keuken en een grote batterij enomatics) zal echter zoveel kosten met zich meebrengen dat er mogelijk een nieuwe financiële injectie nodig is voor dit scenario.

Etiquette is een begrip in Brussel. Het is historisch gesproken niet de eerste, maar wel de grootste wijnbar in Brussel, geopend in 2014. De bar evolueerde van zuivere wijnbar met koude hapjes naar een erg populaire afterwork-ontmoetingsplaats met een ruim assortiment tapa’s en een drankenaanbod dat almaar meer opschoof richting natuurwijn en organisch bier. Het verdwijnen van de bar zou beslist een aderlating betekenen voor het Brusselse uitgaansleven.

info: http://www.etiquette-wines.com