Communiqué
DIVERS

Bernard Farges wordt voorzitter van CIV Bordeaux

Wijnbouwer Bernard Farges (54) volgt Allan Sichel op als Voorzitter van de CIVB. Hij bekleedde die positie al van 2013 tot 2016.

De Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux, belangrijkste wijnsyndicaat van Frankrijk, heeft zich op de Algemene Vergadering van 15 juli 2019. De leden spraken zich uit ten voordele van Bernard Farges.

De nieuwe missies van de CIVB

De CIVB, op gericht in 1948, vertegenwoordigt de twee grote families van wijnproducerend Bordeaux: de wijnbouwers en de makelaars. De voorzitter wordt telkens verkozen voor 3 jaar.

Met een budget van 35 miljoen euro (2019) concentreert de CIVB zich op meerdere missies: marketing, kwaliteit en milieu. In elk van deze missies wil Bordeaux zich positioneren als een wereldleider. Daarbij heeft het veel oog voor de jonge consument, voor de bescherming van zijn terroirs, strijd tegen namaak en de bevordering van het oenotoerisme.

Perssonlijke accenten

Bernard Farges heeft zijn intenties bij zijn verkiezing bekend gemaakt. Hij wil de mens en de diversiteit van de actoren weer centraal stellen. Het is tenslotte de mens die ook zorgt voor diversiteit op het niveau van de wijnen van Bordeaux.