Diverse

Tien roséwijnen voor minder dan 8 euro

Vino verfrist uw zomer met 10 erg betaalbare roséwijnen, beschikbaar bij diverse grote verdelers

Rosé is waarschijnlijk de oudste wijn ter wereld en hij kende veel ups en downs. Maar de laatste tijd is het toch vooral up! De laatste 15 jaar laten een onafgebroken stijging zien, met een +30% als gevolg. VINO stelt u tien roséwijnen voor die tegen ronduit democratische prijzen vindt bij diverse verdelers.

Domaine Toulal, Gris, Guerrouane AOP, Vin du Maroc 2018

Degustatie Mooi licht zalmkleurig met een vleugje uienschil, typisch ‘gris’. Pittige, lichtjes kruidige neus, framboosjes en rode aalbes, luchtig en erg verteerbaar op de tong. Frisse en zuivere afdronk. Complexloos drinkplezier. Voortreffelijk gemaakte zomerrosé. (12,5%)
> Te koop bij Cora (4,49€), Makro (4,99€), Match (5,31€), Louis Delhaize en Carrefour-Mestdagh

Clos des Miran, Côtes-du-Rhône AOP, 2018, bio

Licht rozerood getint. Moderne roséstijl: strak met fijne zuurtjes en toch net voldoende rood fruit om dat zomerse gevoel compleet te maken. Op de tong mooi droog en fris, kleine hint van witte peper in de afdronk die ook voor structuur zorgt. Zilveren medaille op Millésime bio. (13,5%)
> Te koop bij Intermarché – 7,99€

Arthur Metz, Pinot noir rosé 2018, Alsace AOP

Goed onderbouwd zalmkleurig. Expressieve neus van aardbeien en frambozen met griessuiker. Op de tong vlot een smakelijk met een mespuntje restsuiker. Allemansvriend die heel wat zomergasten zal bekoren. (11,5%)

> Te koop bij Carrefour – 7,79€

Fleurs de Prairie, Coteaux d’Aix-en-Provence AOP, 2018

Heel licht zalmroze getint. Fijne, florale Provenceneus met veel frisse zuurtjes en vroeg geplukt rood fruit. Lekker strak op de tong met een geraffineerde retour de fruit rouges en wilde witte bosaardbeitjes. Lekker verfrissende afdronk. (12,5% alc.)
> Te koop bij Match – 6,99€

Belrose Rosé, Méditerranée IGP, 2018

Licht rozerood met wat uienschil in de tint. Florale ouverture met zoete bloemgeuren, framboos, blauwe bes en fris geplukte bramen. Op de tong rond en vlot drinkend met een aangename retro van framboos en een perfect zuivere afdronk. Opvallende flacon-fles. (12,5%)
> Te koop bij Match en Intermarché – 6,49€

Plaisir’osé, Var IGP, 2018

Perfect provencekleurtje: flinterfijn zalmroze getint. Aromatisch en expressief met volrijp rood fruit: frambozen, aardbei met een vleugje suiker. Op de tong aangenaam en strak met een bittertje in de afdronk dat getemperd wordt door een fijne sucrositeit. (12,5%)
> Te koop bij Carrefour – 5,49€

Domaine de la Baume, La Baume Rosé, Languedoc AOP, 2018

Mooie licht zalmroze schittering in het glas. Levendige fruitneus met volrijpe rode zomervruchten. Levendige aanzet met heel wat fruitmaterie in het begin van de mond met een luchtiger en goed verteerbare finale. Pure plezierrosé in een prachtige fles. (12,5%)
> En vente chez Colruyt – prix NC

Chemin des Sables, Méditerranée IGP, 2018

Medium zalmroze met uienschil in de reflectie. Wespentaille-fles. Crowdpleaser: stijl ardbei met griessuiker met ondertoon van blauwe bes. Genereuze aanzet met flinke retour van rijp rood zomerfruit en een spatje restsuiker. Pure plezierwijn. (12,5%)
> Te koop bij Carrefour – 4,79€

Château de Montguéret, Cabernet d’Anjou AOP, Val de Loire 2018

Tint tussen licht kersenrood en zalmkleurig. Hier hebben we te maken met de volle ‘tederheid’ van een weelderige Cabernet d’Anjou: rozenblaadjes, rode snoepjes en aardbeientaart in de neus. Op de tong geraffineerd zoet met voldoende frisse zuren om voor harmonie te zorgen. Van 100% Cabernet franc (12%)
> Te koop bij Delhaize – 5,99€

LaCheteau Bio, Rive Sauvage, Cabernet d’Anjou AOP 2018

Lichte kersenrode Cabernet-tint. Neus van viooltjes, rode snoepjes en gekonfijte framboos. Rond, lichtjes romig en vlot op de tong met een genereuze retour van rood fruit. Medium-zoete (tedere) afdronk. Perfect zuivere afdronk. (13%)
> Te koop bij Intermarché – 5,99€