Dirk Rodriguez
Foodpairing

Zes van onze restaurants blinken op nieuwe lijst Wine Spectator

Op de nieuwste WS Restaurant Awards list vinden we ook enkele interessante nieuwkomers zoals Convento (foto) en Restaurant Marcel

Pazzo op de Antwerpse Leeuwenrui was historisch gezien de eerste die ooit een Award kreeg van Wine Spectator. Intussen blijken de Amerikanen meer van Belgium te lust, al is hun blinde vlek voor Brussel en Wallonië nog altijd indrukwekkend. Maar goed, ze zijn nu toch al afgezakt tot Leuven waar ze op het spoor kwamen van Stephane Godfroid’s geesteskind: Wijnbistro Convento. Een stevige aanrader met een mild geprijsde wijnkaart en een selectie die passie verraadt.

In Antwerpen behoort The Glorious al een tijdje de selectie van Wine Spectator. Merkwaardig is dat Paul de Pierre nabij Oudenaarde (Maarkedal) niet alleen ter ore kwam van de selectieheren (of -dames) van WS, maar ook nog eens een “Best of Award” in de wacht sleepte (samen met The Glorious). De op één na hoogste onderscheiding.

Andere gelauwerden zijn Dôme te Antwerpen en het voor ons nog te ontdekken Restaurant Marcel, ook al in Antwerpen en ook al met een riante en aantrekkelijke wijnkaart.