Personalia

Eindelijk prijs voor Dries Corneillie: winst op de Ruinart Sommelier Challenge 2019

Ruinart, oudste Champagnehuis, organiseerde half april voor de 3de keer zijn Belgian Sommelier Challenge. Uit 15 sommeliers kroonde Corneillie zich tot beste na een proef met 4 rosé bubbels.

Het ging over rosés van 4 verschillende huizen en van verschillende terroirs. De deelnemers moesten de wijnen bespreken en vervolgens zo precies mogelijk druivenrassen, terroir en producent benoemen. Ook beschrijving van bewaarpotentieel en foodpairingopties konden bonuspunten opleveren.

De jury bestond uit Caroline Fiot, oenoloog bij Ruinart, William  Wouters, Voorzitter van de Belgische Sommerliersgilde, en Jasper Van Papeghem, laureaat van de Ruinart Sommelier Challenge editie 2017 en Beste Sommelier van België 2017. Het was Dries Corneillie, collega van Jasper bij De Jonkman** te Brugge die het haalde. Dries werd ook al vice-Beste Sommelier van België 2018. Dus na talrijke ereplaatsen, is het eindelijk prijs voor de oud-leerling van Eric Desmarets van ter Groene Poorte. Dries was een tijd werkzaam bij Hertog Jan*** en Boury** te Roeselare.