Dirk Rodriguez
Regio

Ferment doet de temperatuur stijgen in Brett Country

De lancering kende wat vertraging, ondermeer omdat de renovatie van het gebouw meer voeten in de aarde had dan gedacht. Maar sinds eind februari heeft de Lennikse markt er weer een lekkere troef bij. Eva Grootvriendt kan het bevestigen.

Wat de relaksfood betreft: de keuken opent om 17u30. Maar vanaf de opening zijn er diverse tapa’s beschikbaar. De keuken heeft een vast menu maar daarnaast is er ook een dagschotel die varieert. Over het algemeen kan je rekenen op de betere uitvoering van “onze Vlaamse” schotels, zoals daar zijn : rundtartaar, vol-au-vent, konijn met geuze en een vegetarische canneloni. Bij elk gerecht staat een bier- en een wijnsuggestie. Bij de bieren vinden we zowel een simpel ‘boerke’ Stella als een uitgebreid assortiment geuzes, we bevinden ons tenslotte in Brett-country, het Pajottenland.

Eva Grootvriendt van Vinea uit Gooik maakte recent van de unieke ruimte gebruik om de wijnen van het Griekse domein Gerovassiliou voor te stellen. Evangelo Gerovassiliou mag gerust een ambassadeur van de betere Griekse wijn genoemd worden. Hij begreep van bij de aanvang dat het gebruik van internationale druivenrassen zoals Viognier en Syrah een manier is om de endogene rassen zoals de witte Malagousia en de blauwe Limnio bij het grote publiek te introduceren. Zijn viognier is overigens een voltreffer. De Malagousia blendt hij met Assyrtiko (de vermaarde druif van het eiland Santorini). De Avaton is dan weer een originele en erg geslaagde rode blend van Limnio, Mavroudi (= Bulgaarse Mavrud) en Mavrotragano. Allemaal wijnen die onze aandacht verdienen, net als zoveel andere Griekse cru’s.

Ferment: A. Algoetstraat 1, Lennik.

  • Het wijngamma van
  • De zithoek met zicht op de markt ©Ferment