M. Vanel – D. Rodriguez
DIVERS

Malartic-Wedstrijd: de antwoorden en… de winnaar

Bij deze de antwoorden en de winnaar van onze Malartic-Wedstrijd waarvoor de antwoorden moesten binnen zijn 22 maart. Alvast dank voor jullie enthousiaste en talrijke inzendingen voor deze unieke wedstrijd.

De verdeling rood/wit van de wijngaarden van Château Malartic-Lagravière (vraag 1): 46 hectare rood en 7 hectare wit. Ter info, Gazin Rocquencourt telt 22 ha. en DiamAndes 130 ha. (alle kleuren gemengd). Het wijngoed is sinds eind 1996 in handen van de Belgische familie Bonnie (vraag 2) en alle wijnen (wit én rood) zijn erkend als “Grands crus classé” van Graves (vraag 10), en de wijngaarden liggen in de AOC/AOP Pessac-Léognan (vraag 3), een appellatie die erkend is sinds 1987.

Het logo (embleem) van Malartic (vraag 4) is vanzelfsprekend de driemaster, hommage aan de Admiraal van Malartic. En de waterloop die zo dierbaar is voor het domein en er doorheen loopt, heet l’Eau blanche (vraag 12). En inderdaad het is wel degelijk een paard (vraag 11) dat het team kwam versterken in 2018.

In het tweede wijngoed van de familie, Château Gazin Rocquencourt, bestaat de witte aanplant volledig (100%) uit Sauvignon blanc (vraag 5). Er stonden al wijnstokken in 1660 (vraag 6). In het park van het wijngoed (te zien op een van de foto’s) staat wel degelijk een standbeeld van de Heilige Maagd (vraag 7).

Aan de overzijde van Oceaan en evenaar vinden we Bodega DiamAndes (vraag 8) met wijngaarden die gelegen zijn tussen de 1000 en de 1200 meter hoogte. Daar vinden wel Petit Verdot, maar geen Carmenère (vraag 9) die eerder thuishoort in Chili.

De winnaars van de wedstrijd, Dhr. & Mw. P. uit Jette werden al verwittigd. Hun reactie: “Het is de eerste keer dat we deelnemen aan zo een wedstrijd. En bam!”

De prijs houdt in:

  • • Aller-retour Brussel-Bordeaux per TGV
  • • Bezoek aan het Château en de kelders
  • • Een nacht op Château Malartic-Lagravière
  • • Een gastronomisch diner met een lid van de familie of de directie.