Dirk Rodriguez
Diverse

Lehebel halve finalist! Maar wie zijn de anderen?

De organisatie heeft de halve-finalisten doen zweten. Niet door de zware proeven, maar door een uur te laat met de uitslag naar buiten te komen. Maar: Antoine is erbij!

Eerst aangekondigd om 20uur, duurde het tot zowat kwart over negen eer het bevrijdende nieuws geproclameerd werd, tenminste voor Antoine Lehebel en 18 anderen. Let the show go on! Meteen werd duidelijk wat de jury vertraging had doen oplopen: er moet een ex-aequo geweest zijn, want er waren slechts 18 halve-finalisten voorzien en er kwamen er 19 uit de bus.

Wie gaat door behalve Antoine Lehebel (B)? Martin Bruno (Argentina), Avril Loïc (Australia), Pier-Alexis Soulière (Canada), Reeze Choi (China), Nina Jensen (Denmark), David Biraud (France), Marc Almert (Duitsland), Julie Dupouy-Young (Ierland), Satoru Mori (Japan), Wataru Iwata (Japan), Raimonds Tomsons (Letland), Martynas Pravilonis (Litouwen), Andrea Martinisi (New Zealand), Piotr Pietras (Polen), Iulia Scavo (Roemenië), Aleksandr Rassadkin (Rusland), Vuk Vuletic (Servië) en Fredrik Lindfors (Zweden).

De klassieke landen zijn er dus bij. Veel Europeanen en 2 uit Japan. Maar verder is het merkwaardig dat Italië en Spanje afvallen, dat de Canadese mediaster Carl Villeneuve Lepage het niet haalde en dat de Fransman Eric Zwiebel het niet haalde (voor Engeland), noch de Monegask Bruno Scavo. Topfavieten Julie Dupouy, David Biraud en Iulia Scavo zijn er wel bij. De echte strijd mag beginnen.

En Antoine: mikt hij op de Grote Finale met drie man? Antoine: “Je weet nooit, maar het eerste doel is bereikt: halve finale. Ik doe al beter dan in Argentinië. Wanneer ik tevreden zal zijn? Met een top-10.” We duimen natuurlijk voor méér.

Zie ook op facebook