D. Rodriguez – M. Vanel
Diverse

Bestsomm 3 : 60 vragen in 60 minuten

Dag 3. Geen genade, na de uitgelopen proclamatie van dinsdag, kregen de kandidaten om 8u30 precies nieuwe vragen voorgeschoteld. Maar er volgden nadien erg originele tests.

60 vragen kregen ze voorgeschoteld om 8u30 en die moesten in 60 minuten beantwoord zijn. Wie twijfelde kon pakken.

Vanaf 10 uur werd het geduld op de proef gesteld voor 2 tests. De kandidaten moesten een na een dezelfde zaal binnen. Communicatie is verboden, gsm’s worden afgenomen. Soms uren wachten eer het jouw beurt is. De eerste praktische proef: een complete organoleptische beschrijving van een wijn in 4 minuten. Dan een moeilijke: 2 “flights” herkennen: de eerste wijn, de tweede bier, versterkte wijn of sterkedrank. Daarnaast ook een wine pairing met een chocoladetaartje en best origineel: er werden drie bakjes met stenen (uit de bodem van de wijngaard) voorgeschoteld en de kandidaten moesten er de juiste witte wijn bij plaatsen. De jury werd voorgezeten door Andreas Larsson, de Zweedse kamoioen in 2007.

Na deze eerste etappe tegen de chrono, moesten de kandidaten een tweede zaal binnen waar ze een na een twee flessen witte wijn moesten schenken aan zes personen. Hier werden niet alleen de gebruikelijke vragen gesteld, maar ook commerciële vragen zoals welke witte wijnen verkopen goed in België? Zoals altijd was Antoine Lehebel zijn stoïcijnse zelve alsof alles stress van hem afgleed.

  • Nina Jensen, Denmark

Vandaag, donderdag, staan er voor de kandidaten enkel informatieve master classes op het programma, waaronder Oostenrijk en Côtes du Rhône. We blijven duimen voor Antoine “Tonio” Lehebel. Hijzelf viseert top-10. Heimelijk dromen we van een finaleplaats. Wat de finalisten doen morgen hun ding voor een zaal van 2000 man en 4 cameraploegen. Op de foto’s boven: Miguel Torres Sr. en Matthieu Perrin die de masterclasses verzorgden op woensdag.