D. Rodriguez – M. Vanel
DIVERS

Jill Debou (TGPoorte) is beste Junior Sommelier van België

Op 18 februari werd de wedstrijd voor de Beste Junior en Best Commis Sommelier van België 2019 uitgereikt. Het werd voor de zoveelste keer een dubbelslag voor Ter Groene Poorte.

Deze wedstrijd is bestemd voor studenten van het zevende jaar drankenkennis en voor zesdejaars van hotelscholen. De finale ging door in Les Eleveurs, restaurant van gewezen Sommelier of the Year Andy De Brouwer.

De 28 kandidaten moesten eerst nog een theoretische proef afwerken over druivenrassen, wijnbouw, vinificatietechnieken en wijnregio’s. En dan volgde “live” voor de groene tafel van de jury die harde blinde proeftest.

  • Les lauréats - Jill Debou à gauche

De drie beste finalisten van het 6de jaar moesten dan wijnen kiezen bij een menu van vier gangen. De 7de jaars moesten daarnaast nog de bediening verzorgen van meerdere wijnen, waaronder een champagne.

Als winnaar van de prijs van de Beste Junior Sommelier van België kwam de Hasseltse Jill Debou uit de bus (links op de foto boven), ze ging daarbij Hanne Bodez (uit Gistel) vooraf en Emilie Meulenyzer van de Ecole hôtelière Provinciale van Namur.

De prijs van de Beste Commis Sommelier ging naar Alexis Roels (uit Stekene – de mannelijke soort slaakt een diepe zucht) eveneens uit de stal van Ter Groene Poorte.

Foto bovenaan: Katia Van Slembrouck van de Sommeliersgilde en Jill Debou