Diverse

Lekker feestje zonder alcohol? Britt toont hoe.

Spannende alcoholloze cocktails op basis van wijn, alcoholloze wijn weliswaar. Ze bestaan en ze zijn ontsproten aan de geest en de vlugge handen van Britt Baroness, mixologe. Voor de alcoholloze wijn tekende het bekende Belgische merk Vintense.

Het idee werd met sprekend succes getest op Megavino. Ruim 300 wijnliefhebbers proefden de cocktail en zagen dat het goed was: opwindend lekker zelfs.

Vintense produceert meerdere alcoholloze 0,0% wijnen waaronder Bubbels, een Sauvignon blanc, een Chardonnay, een Cabernet sauvignon… Deze wijnen inspireerden Britt om er verschillende mocktails mee te creëren. De recepten vindt u hieronder. En vermits u de wijnen van Vintense in nagenoeg alle supermarkten vindt, is er niets zo makkelijk als ze thuis zelf te bereiden. Laat de feestjes en grote feesten maar komen.

Mocktail 1: Sneaky!

Ingrediënten:
• Op basis van Vintense Fines Bulles.
• Alcoholloze Carribean ‘rum’ siroop
• Limoensap
• Muntblaadjes
• Ijsblokjes

  • Sneaky by Britt

Geen shaker nodig voor deze mocktail. Neem een stevig whiskyglas en vul met ijsblokjes. Breng er de muntblaadjes in aan. Giet er een maatje Carribean siroop en een maatje limoensap over. Voeg er tenslotte de Vintense Fines Bulles aan toe. Roer (=stir) het geheel door elkaar. Werk af met een schijfje limoen. Dit is een ideaal aperitief voor alle seizoen en alle feesten.

  • Vintense Fines Bulles Blanc

Mocktail 2: Satin!

Ingrediënten:
• Op basis van Vintense Sauvignon blanc.
• Sap van bloedsinaasappel
• Honing
• Gembersiroop (ginger syrup)
• Soda (spuitwater)
• Gepileerd ijs

Deze mocktail gaat in de shaker. Neem een breed glas of champagne coupe. Vul even het glas met ijs zodat het afkoelt. Giet alle ingrediënten, inclusief de Vintense Sauvignon blanc (behalve de soda) in de shaker, sluit en shaken maar. Doe het ijs weg uit het glas en neem een zeefje. Giet het mengsel door het zeefje in het glas. Voeg tenslotte wat soda toe om aan de mocktail nog aanlokkelijker te maken met een mooie mousserende rand. Versier met een limoenpartje. Klaar. Ideaal aperitief en licht digestief.

  • Vintense Sauvignon blanc

Mocktail 3: Vintonic!

Ingrediënten:

• Op basis van Vintense Chardonnay.
• Tonic van goede kwaliteit (bvb. Fever Tree)
• Zeste van citroen
• Citroengras gepeld
• Steranijs
• Ijsblokjes

  • Vintonic by Britt

Neem een mixglas of als je dat niet hebt, gewoon een groot glas. Neem daarnaast ook nog een groot wijnglas (type bordeaux). Vul het mixglas met de ingrediënten en giet de Vintense Chardonnay er op het einde bij. Wacht nog met de tonic. Vul aan met enkele ijsblokjes. Vul ook het bordeauxglas met ijsblokjes. Roer een 20-tal seconden door de ingrediënten en giet dan het mengsel (voornamelijk chardonnay) over in het bordeauxglas. Giet wat tonic erbij en werk af met een stengeltje citroengras en citroenschil. Dit is een pittige, lichtjes pikante cocktail die ook past bij een reeks oosterse gerechten.

  • Vintense Chardonnay

Mocktail 4: Dirty Mind!

Ingrediënten:

• Op basis van Vintense Cabernet sauvignon (9 cl per glas)
• Limoensap
• schil van halve limoenen
• Frambozen en blauwe bessen
• Amandelsiroop (Almond syrup)
• Chocomousse
• Gepileerd ijs

 

  • Dirty Mind by Britt Baroness

Pers de limoenen en hou de schillen van de halve limoenen bij voor de afwerking. Neem een klassieke Old Fashioned glas. Plet de bessen met een muddler in het glas. Doe het glas vervolgens halfvol met gepileerd ijs. Giet 1 cl vers limoensap, 2 barlepels amandelsiroop (meestal Orgeat) en 9 cl Vintense Cabernet sauvignon in het glas. Roer met barlepel zodat alles mooi verdeeld is. Vul het glas verder aan met ijs. Vul nu met een lepeltje een lege halve limoen met chocomousse en leg bovenop het ijs in het glas. Versier de glasrand met een partje sinaas. Spectaculair tussendoortje en luchtig alternatief voor het dessert!

  • Vintense Cabernet sauvignon

Cocktails Britt@Baroness.be

Meer info over de Vintense wijnen en andere recepten op www.vintense.be