Marc Vanel
Foodpairing
Wine Club Bucella

ULB-Professor opent wijnbar

Nicolas Meeùs en de gebroeders Bucella (Claudio en Fabrizio) willen het wijnbar-concept duidelijk dynamiseren met hun gedreven team. Plaats van de afspraak: Ukkel, op 500 meter van het Zoniënwoud. Naam: The Wine Club.

In feite was deze ruimte vroeger een soort zonnebank, een “salon de beauté” zoals de Brusselaars het noemen. Maar er werd niet op enkele euro’s gekeken om de nieuwe ambities kracht bij te zetten. De initiatiefnemers namen het Antwerpse designbureau Pinkeye onder de arm om het geheel een eigentijds karakter te geven met ondermeer comfortabele zetels, leuke nissen en een hippe degustatietafel. Dat alles verspreid over 2 niveaus.

Bedoeling was niet om de zoveelste wijnbar te Brussel te openen, maar wel om er een didactische hub voor de hoofdstad van te maken. Fabrizio komt dan ook uit het onderwijs, als medewerker van de ULB. Zijn visie: “Master classes, ontmoetingen met wijnimporteurs en producenten, thema-avonden, zij zullen het ritme van onze avonden bepalen. Het zal ook mogelijk zijn om zijn eigen fles mee te brengen en die te laten becommentariëren.”

Chef Kyrkos Zisis (ex-Toucan en Chalet de la Forêt) zorgt voor meer dan alleen hapjes: dagelijks is er een verse risotto, en verder zijn er mini-burgers met burrata en gegrilde inktvis of frites met parmezaan.

Degelijke kaart

Een tiental wijnen zijn per glas beschikbaar (vanaf €5) en op de kaart vindt u 70 bio- en biodynamische wijnen, voornamelijk afkomstig van Frankrijk, Italië en… België. Verder zijn er ook mooie artisanale bieren en geuzes voor wie niet genoeg zou hebben aan de wijn. Zie ook de website.

Ook dit nog: elke woensdagavond stelt Fabrizio Bucella een wijn-gerecht combinatie voor met 4 gangen en 4 wijnen voor amper €40.

The Wine Club – Waterloosesteenweg 1476 te 1180 Brussel.
Open van maandag tot zaterdag van 17u30 tot 23u30
Tel. 0471.34.89.80 & 0486.59.28.08 – www.thewineclub.be