Marc Vanel
Diverse

Voor zijn 70-jarig bestaan lanceert Porsche een… witte wijn

En deze wijn werd in Steiermark (Oostenrijk) samengesteld door Weingut Tement. Hij luistert naar de naam "Cuvée 356", ter ere van de historische eerste Porsche die in 1948 de weg op knalde.

De Porsche 356 was de eerste Porsche die zijn ontwerper, Ferry Porsche, onder eigen naam de weg opstuurde. Meerdere onderdelen waren geleend van de Kever van Volkswagen die zoals bekend werd ontworpen door zijn vader, Ferdinand Porsche. De 365 bleef in productie tot 1965. Het model, dat meer als een “spider” dan als een echte sportwagen werd beschouwd, kende vanzelfsprekend heel wat technische aanpassingen in de loop van zijn commerciële bestaan (zoals het lancering van de Carrera-versie in 1955). Vreemd daarbij is dat hij in een eerste periode in aluminium werd gebouwd en pas later in staal.

In het kader van zijn 70ste verjaardag lanceert Porsche nu een witte Oostenrijkse wijn. En dat baart natuurlijk wat opzien, vermits men alcohol niet graag in verband brengt met autorijden. Zoals mocht verwacht worden werd geopteerd voor een topproducent: Tement. Maar ook hier weer een bemerking: waarom een Oostenrijkse producent en geen Duitse? De wijn, “Cuvée 356” is een blend van 65% Weissburgunder (Pinot blanc), 18% Chardonnay, 12% Sauvignon blanc en 5% Pinot gris.

De wijn werd voor het eerst geserveerd op 8 juni bij de inauguratie van de tentoonstelling te Stuttgart ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van het Duitse automerk. De wijn is voorlopig alleen beschikbaar in Duitsland, tenzij je hem online bestelt (€19,50€/stuk). Mogen we Porsche voorstellen om in het vervolg ook even aan te kloppen bij de Belgische wijnbouwer Dirk Vermeersch, voormalig autopiloot met de 24 uur van Zolder op zijn palmares?

Picture Wikipedia: CC BY-SA 3.0, credits unknown.