Spirits blog

De 57ste Barman van het Jaar is bekend

De UBB (Union of Belgium’s Bartenders) mocht na een spannende wedstrijd zijn 57ste laureaat bekendmaken in de Distillerie de Biercée. Het werd verrassend genoeg een compleet Brussels onderonsje.

 

Conform de regels bestond de technische jury die de cocktails moest beoordelen op de naleving van de internationale regels bij de bereiding, uit een buitenlandse delegatie. Dat was in dit geval de ALB (Association Luxembourgeoise des Barmen).

De degustatieve jury moest dan weer de visuele, aromatische en smaakaspecten taxeren. Deze bestond uit Thierry Verhoeven (Directeur Distillerie de Biercée),  Mariano Van Cleve (Hotel Sofitel Brussels Le Louise – Voorzitter van de Clefs d’Or), Marc Neuville (Hôtel Amigo Rocco Forte Brussels – Clefs d’Or),  Paul-Henri Cuvelier (Laureaat Prijs Prosper Montagné 2018).

Julien Duvivier, Barman van ‘Bar Victor’ in het Hotel Pullman Brussels, werd unaniem verkozen tot Belgisch Kampioen 2018. Naast hem op het podium belandden Michel Van Hecke (Bar XII van het Thon Hotel EU, 2de) en Fabian Van Roy, (The Bar van The Hotel te Brussel, 3de). Een verrassend Brussels onderonsje.

De Belgische nummer 1 is automatisch geselecteerd voor het wereldkampioenschap IBA dat dit jaar doorgaat in Tallinn, Estland, van 1 tot 6 oktober.

Le Cocktail « South Crusta » présenté par Julien Duvivier :

  • • Sirop de fleur de sureau Giffard 0,5 cl
  • • Blanc d’œuf 1 cl
  • • Jus de citron vert frais 2,5 cl
  • • Liqueur de poire Biercée 1,5 cl
  • • Liqueur d’abricot Giffard 1,5 cl
  • • Gin Beefeater 3 cl

A vous de jouer.

Infos: www.bar-ubb.be