Marc Vanel
Diverse
Jubileumuitgave “Bordeaux fête le Vin”
Van morgen 14 tot 18 juni, viert "Bordeaux Fête le Vin" zijn 20-jarig bestaan. De kaaien zullen nog nooit zo mooi geweest zijn, opgesmukt door prachtige wijnpaviljoenen en een historische zeilregatta.

Sinds Alain Juppé, ex-Eerste Minister onder president Jacques Chirac, zich toelegde op het burgermeesterschap van Bordeaux heeft de stad zijn oude glorie teruggevonden. Meer: de kaaien aan de Garonne zijn allicht nooit zo mooi geweest. Resto’s, bars, hotels: ze floreren als nooit tevoren. En in een stad als Bordeaux hoort daar vanzelfsprekend wijn bij. Vandaar: “Bordeaux Fête le Vin.”

Bij de eerste uitgave van dit event, in 1998, telde men 150 000 bezoekers, een succes. Maar bij de laatste uitgave in 2016 (tijdens het EK-voetbal, we herinneren ons nog dat België toen Zweden versloeg met 1-0) waren dat er al een half miljoen. Dat allemaal in de schaduw van het meest impressionante wijnmuseum ter wereld, de Cité du Vin.

Ter ere van het 20-jarig bestaan zullen er ook oude zeilschepen uit alle hoeken van de wereld komen aangevaren. Dit event is beter bekend als de Tall Ships Regatta. De UGCB (Union des Grands Crus Classés de Bordeaux) zal in Hangar 14 een stijlvolle Regatta-tasting organiseren.

Bordeaux fête le Vin is publiek toegankelijk. Details zie site van het event.

In september zijn er ook in Brussel tal van Bordeaux-wijnen te proeven voor de wijnliefhebbers, dit ter gelegenheid Eat Brussels, Drink Bordeaux.

Credits foto: Vincent Bengold.