Marc Vanel
Diverse
1ste Belgische Whisky & Spirits Festival te Brussel
Brussel heeft eindelijk zijn Festival van de Whisky, Gin en andere spirits! Noteer in uw agenda: van 1 tot 3 Juni 2018 op de Mezzanino van Autoworld in het Jubelpark. Organisatie: We Are Whisky en wijnhandel Le Chemin des Vignes.

Dit 1ste Brusselse Spiritsfestival staat open voor alle soorten van sterkedrank met inbegrip van Whisky, Rum, Tequila, Gin, Armagnac,…. en zelfs Saké al is dat strikt genomen geen sterkedrank. Belangrijk punt: het festival is toegankelijk voor het grote publiek.

Andere specialiteiten zijn de cognac, de armagnac,  calvados, vodka, mezcal, pisco en de cachaça… waarvan we nog altijd de eerste Belgische importeur moeten vinden. Worden ook gepresenteerd: fijne waren zoals chocolade en sigaren (en Schiotse kilts!) die geacht worden goed te matchen met spirits.

Op het programma:

  • Meer dan 200 merken.
  • MASTERCLASSES ondermeer over de zin van het laten rijpen van sterkedrank, productiemethoden, de geheimen van de grote huizen zoals Talisker, Bruichladdich, Bourgoin Cognac, Saké Konishi, Lost Distilleries, Duigin Gin, Murray McDavid, Cognac Jean Fillioux, Rum Damoiseau, Samaroli Rums, artisanale rum uit Madeira, Ziningin Gin…
  • De cocktailbar presenteert nieuwe cocktails met gin e.a.
  • Een pop-up boetiek dzodat u ook al dat lekkers mee kan nemen.
  • VINO steunt dit event. Onze medewerker Thierry Heins zal de winnende sterkedrank van de Spirits Selection voorstellen aan een aparte stand, zie “Spirits Selection by Concours mondial de Bruxelles“.

Reservaties, tickets en bijkomende info: www.bwsf.be