Dirk Rodriguez
Winebizz

Marina Claus opent SOMM te Gent

“Lieve facebookvrienden, ik heb geweldig nieuws! Op 6 februari start mijn droomproject!! Dan open ik mijn eigen wijnbar en wijnrestaurant SOMM in Gent! Marina Claus startte haar project inderdaad met veel enthousiasme, maar ze hield wijselijk een slag om de arm.

Somm begon als pop-up, maar toen ze zag hoe goed het liep kon ze het huurcontract consolideren en nu heeft Gent er dus een heuse wijnbar & wijnbistro bij. Marina Claus was van huis eventmanager, maar door haar groeiende passie voor wijn werd ze een heuse kenner die een opleiding tot sommelier-conseil met succes afrondde. ”Ik raakte zo gepassioneerd, dat ik er kost wat kost mijn beroep wilde van maken,” zegt ze daarover. Met SOMM had ze een duidelijk concept voor ogen: aparte wijnen afkomstig van gespecialiseerde invoerders, die je dus elders nauwelijks vindt, en gerechten die toegespitst zijn op zuivere ingrediënten en pure smaken. In de bistro worden beide dan aan elkaar gepaard.

Maar als we moeten samenvatten, spreken we dan eerder over een wijnbar of toch eerder over een wijnbistro? Marina Claus: “Somm kent in feite drie poten: er is een heuse wijnbar met een toog waar je kan gaan aanzitten, dat is poot één, maar er is ook een bistro-gedeelte voor wie wil eten, poot twee. De derde poot is iets aparts: dat zijn thema-events die wel iets verder gaan dan wat de wijnliefhebber gewoon is. Ik organiseer bijvoorbeeld avonden rond wijn en magie, dat doe ik samen met een beroepsgoochelaar…” En dan is er nog de naam Somm, waar staat die eigenlijk voor? Voor de som van de drie delen, met de ‘m’ van Marina als sluitstuk? Vraag het haar gerust als u langsgaat. (dr)